Tuesday, 18 October 2011

TENSION DENGAN JERAWAT YANG TAK HENTI-HENTI TUMBUH...NAK TAHU CARANYA?

http://azizah.info/wp-content/uploads/2011/04/Jerawat.jpg
Jerawat! Mengapa kau pilih aku!! begitulah jeritan batin si gadis ayu, Sebelum ini muka gadis itu bersih, gebu dan mulus tanpa sebarang cacat cela, tetapi apabila umurnya menghampiri puberty spot merah akan timbul di dahi, pipi, hidung dan dagu mencacatkan wajah mulus gadis tadi.
Hampir 80% remaja yang sedang mengalami puberty atau akil baligh akan ditumbuhi jerawat dengan pelbagai sebab seperti dibawah :
1. Perubahan hormone, kejutan hormone androgenic yang banyak secara luar biasa kuantitinya, seperti lintas pintas yang mengalirkan hormone dan menjadikan sebum keliru dan memproses minyak dengan kuantiti yang banyak. Hati (liver) menjadi “jam” dengan traffic yang luar biasa, maka proses penuetralan menjadi perlahan. Proses-proses ini akan menjadikan serangan jerawat yang kadang-kadang seperti “diternak” , di mana jerawat akan membiak dengan suburnya.
2. Pori yang bermasalah. Sebum akan bercampur dengan Propionibacterium acne (bacteria yang menyebabkan jerawat). Hasil dari gabungan ini akan terjadi letusan di kulit iaitu jerawat.
3. Penjagaan kebersihan yang tidak teratur, sarung bantal yang hampir hilang warnanya kerana tidak basuh yang sering dipanggil bantal busuk juga boleh menyumbang kepada jerawat. Penggunaan tuala yang sama untuk lap muka dan badan.
4. Sembelit, kurang minum air, tidak ambil sayur-sayuran dan tidak makan buah-buahan.

Penyebab utama , jerawat tejadi ialah;

1. Kegagalan hati untuk menyahtoksik. Sembelit adalah penyumbang utama. Bila anda kerap sembelit, hati terpaksa bekerja keras untuk meneutral toksin yang terhasil. Kegagalan untuk menyahtoksin akan mengakibatkan toksin akibat sembelit itu keluar secara terpaksa, dan malangnya kulit muka adalah platform yang paling mudah untuk toksin tersebut meloloskan diri. Proses ini akan mengakibatkan terjadinya jerawat.
Ubat atau remedy Homeopathy yang cukup berkesan untuk “mencaj turbo” hati untuk menambah kecekapan bekerja ialah R7 – Dr.Reckeweg dan Echi-a Blood Detox. Bagi melembutkan najis R37 – Dr.Reckeweg, amat membantu didalam kes-kes sebelum ini selain pengambilan makanan yang berserat, buah-buahan dan minum air dengan kuantiti yang secukupnya.
3. Hormon merupakan factor utama yang kedua. Hormon adalah berunsur kimia di dalam tubuh yang digunakan sebagai utusan di antara organ dan memberi isyarat untuk organ-organ tersebut bertindak apa yang sepatutnya. hormone androgenic akan memberi arahan kepada kelenjar minyak di kulit untuk menghasilkan sebum atau minyak di kulit dengan kuantiti yang sepatutnya untuk “dikeluarkan” Jika hormone androgenic terjadi dengan banyak dan terapung di sekitar kelenjar minyak atau sebum, maka terjadilah “pengeluaran berlebihan” sebum atau minyak di kulit. Darah akan dipenuhi lebihan hormone androgenic dan darah bertoksin yang akan mengakibatkan “breakout” yang menggila di muka remaja tersebut.
4. Produk Biochemic Cell Salt (Garam tisu) adalah solusi terbaik untuk mengimbang “litar pintas” hormone. BC01, BC04 dan BC16 adalah produk yang telah membantu ramai pengguna sebelum ini. Selain dari itu bagi gadis dan wanita yang kerap mengalami jerawat sewaktu datang haid, boleh mengambil Pulsatilla. Sekiranya jerawat itu bernanah dan merah, gatal serta sakit, melarat apabila membasuh muka, Sulphur adalah ubat atau remedy yang amat membantu.
Proses penyembuhan mengguna ubat homeopathy, seringkali akan terjadi “penolakkan” keluar nanah. Ini adalah positif, kenapa pula positif sedangkan ramai yang hampir hysteria bila proses ini terjadi?. Jika anda mengguna produk membenamkan jerawat seperti yang dijual dipharmasi, anda akan dapat hasil yang pantas 2 – 3 hari jerawat sudah “TIADA”, wah gembira bukan kepalang kerana muka kembali gebu, tetapi pada hakikatnya “lahar gunung berapi” masih , merapi-merapi meluap-luap untuk keluar, jika terus dibenam dan dibenam letusannya , tidak mustahil pada satu hari nanti anda akan disahkan sebagai pesakit kanser kulit, Tahniah!
Proses penolakkan atau letusan jerawat, boleh dirawat dengan beberapa krim seperti Carmino Calendula Healing (CHC) yang sesuai untuk disapu pada spot-spot jerawat yang tidak begitu kronik, Krim Sulphur untuk jerawat yang bernanah, gatal dan sakit. Selepas jerawat kering dan tinggal parut sahaja Krim Carmino Complexion Cream (CCC) boleh membantu untuk memudarkan dan menghapus terus parut-parut dengan bantuan Sabun Carmino Complexion (CCS) atau Merrygold. Jika CCC tidak serasi dengan anda Krim Soundarya atau Aquifolium boleh dicuba. Semua produk-produk ini adalah selamat, tanpa hydroquinone dan bahan-bahan kimia, AHA atau EHEHE (gurau-gurau jangan marah) . Semua produk disediakan sebagai produk Homeopathy dan herba , ia bukan produk kosmetik.
Oleh itu anda jangan stress bila baca artikel ini, kerana stress juga adalah penyumbang utama kepada jerawat. Ceria-ceria selalu!
Info tambahan….krim sulphur juga amat sesuai bagi menghadapi masalah kulit kering dan parut kudis di badan.
UNTUK MELIHAT PRODUK YANG HEBAT MENGHILANGKAN JERAWAT,JERAGAT,KULIT BERKEDUT,KUSAM DAN BERMINYAK  SILA KLIK GAMBAR DI BAWAH
biopac

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

PESANAN PENTING BUAT PENGUNJUNG LOVE HOMEOPATHY

JIKA ANDA RAGU UNTUK MEMBELI PRODUK SECARA ONLINE ATAU ANDA PERTAMA KALI ATAU TIDAK PERNAH MEMBELI SECARA ONLINE ANDA TIDAK PERLU BIMBANG, SILA SIMPAN RESIT PEMBAYARAN ANDA SEWAKTU ANDA BANK IN DI MESIN ATM ATAU TRANSFER DUIT.ANDA BOLEH MEMBUAT LAPORAN POLIS JIKA PRODUK ANDA TIDAK SAMPAI KE TANGAN ANDA "KEPUASAN ANDA KEUTAMAAN KAMI"

Dapatkan info terbaru via Facebook. Silahkan klik LIKE / SUKA.

Powered By Blogger Widgets and Blogger Tutorials

KLIK PADA BANNER UNTUK INFO TERKINI

ads

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Please Give Me BackLink If You Want To Copy http://www.prince91.com/2011/06/tutorial-1-tak-nak-orang-copy-entry.html#ixzz1rvLo59a4 Under Creative Commons License: Attribution
Please Give Me BackLink If You Want To Copy http://www.prince91.com/2011/06/tutorial-4-tak-nak-orang-copy-entry.html#ixzz1rvNxbWYB Under Creative Commons License: Attribution
Elegant Rose - Working In Background
 
Designed by ♥ WWW.MYRAVEA.COM ♥